Nazarbayev'den Nobel'e teşekkür ...
 Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Almata’da faaliyet gösteren Türk sermayeli NOBEL AFF İlaç fabrikasını ziyaret etti.

Tamamı  Türk yatırımı olan fabrikayı ziyaretinde, Ulkar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ulusoy ve NOBEL AFF Genel Müdürü Selçuk Tanrıverdi tarafından karşılanan Nazarbayev, uluslararası standartlarda ilaç üretimi yapan fabrikanın ulaştığı teknolojik seviye ve yüksek kapasite kullanımından dolayı yöneticilere teşekkür etti.

Firmanın 2010-2014 yılları arasında Devlet Sanayi Yatırım ve Kalkınma programına alındığını ifade eden Cumhurbaşkanı Nazarbayev, yerli sanayinin desteklenmesi amacıyla yürütülen bu program çerçevesinde yabancı yatırımcıların artmasını beklediklerini söyledi.

Ziyaret sırasında, Kazakistan’ın her alanda yerli üretime geçmesi gerektiğini ifade eden Nazarbayev, devlet olarak yerli üretimi desteklediklerini, gerekli yardımların yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini belirtti.

Ulkar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ulusoy, Kazakistan Cumhuriyeti’nin 2010 – 2014 yılları sanayileşme programı kapsamında faaliyetlerini yürüttüklerini, hedeflerinin Kazakistan’ın ihtiyaç duyduğu yeni ilaçları piyasaya vermek ve ihracatı arttırmak olduğunu belirtti.

Firma Genel Müdürü Selçuk Tanrıverdi, 2010 Aralık ayında mevcut üretimin son GMP standartlarına uyum çalışmalarının ve kapasite arttırımına yönelik faaliyetlerinin tamamlandığını, tüm kalite sistemlerinin güncellendiğini ifade etti ve fabrikalarının, Kazakistan Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği uzmanları tarafından yapılan denetimlerden tam not aldığını belirtti.

NOBEL AFF, 2002 yılında kurulmuş olup, 250 çalışanı, yıllık 350 milyon tablet, 150 milyon kapsul, 20 milyon şurup ve süspansiyon, 10 milyon krem ve pomat üretim kapasitesi ile faaliyet gösteriyor. Yerel pazarda 150 çeşit ürünü bulunan Nobel AFF, üretiminin % 23’ünü Kırgızistan ve Özbekistan’a ihraç ediyor. 2011 yılı içinde Rusya ve Belarus’a da ihracat yapmaya başlayacak.

Yüksek standartlarda yaptığı üretim ile Kazakistan ilaç sanayisine katkıda bulunan firma, yaptığı ihracatlarla Kazakistan ekonomisine katkısını arttıracaktır.

© Copyright 2006 Ulkar Kimya Sanayi Ve Ticaret A.Ş. - Tüm Hakları Saklıdır -
Merkez: İnkılap mah. Akçakoca sok. No:10 34768 Ümraniye-İstanbul Tel : 0216 633 60 00
Fabrika: Organize Sanayi Bölgesi Gaziosman Paşa Mah. Fatih Bulvarı No:9 59500 Çerkezköy-Tekirdağ

Made By Zin Studios