Ulkar Kimya Hakkında
Ulkar Kimya Tekirdağ sınırları içerisinde ilaç etkin hammaddesi ve üzeri kaplanmış mikropellet üretiminde uzmanlaşmış,Ulkar Holding’e bağlı bir anonim şirkettir.

1988 yılında ilaç etkin hammaddesi üretimiyle faaliyete geçen Ulkar Kimya, 2001 yılında ise ayrı bir tesis kurarak mikropellet üretimine de başlamıştır. 2005 yılında ise müşterilerinin artan taleplerini karşılayabilmek için üretim tesislerini ve laboratuarlarını genişletmeye karar vermiştir. Bu kapsamda yeni Kalite Kontrol Laboratuarları 2007 yılında işler hale getirilmiş olup yeni etkin hammadde üretim tesisini 2009 yılı sonunda tamamlamıştır. Bu genişlemeyle birlikte 6 misli kadar kapasite artışı sağlanmıştır.

Firmanın kalite, güvenlik, sağlık, çevre ve iş sağlığına verdiği önem, tesislerimizin T.C. Sağlık Bakanlığı ve BfArM Almanya tarafından onaylı olmasıyla kanıtlanmaktadır.

Ulkar Kimya bir yandan Holding Şirketler Grubuna hizmet vermekle birlikte, Avrupa, CIS, Asya, Güney ve Kuzey Amerika ülkelerine ilaç etkin hammaddesi ve kaplanmış mikropellet ihrac etmektedir. Şirketin portfoyünde, mide ve bağırsak (-prazoller), kalp ve damar (-statinler), ve hipertansiyon (-sartanlar) hastalıklarına yönelik ürünleri kapsamaktadır.

Ulkar Kimya; üretim aktivitelerinin yanında, modern bir altyapıya sahip bir Araştırma-Geliştirme (AR-GE) laboratuarına sahip olup yeni molekül geliştirme faaliyetleride yürütmektedir.


Birol Berkant KÖSEOĞLU
Genel Müdür
© Copyright 2006 Ulkar Kimya Sanayi Ve Ticaret A.Ş. - Tüm Hakları Saklıdır -
Merkez: İnkılap mah. Akçakoca sok. No:10 34768 Ümraniye-İstanbul Tel : 0216 633 60 00
Fabrika: Organize Sanayi Bölgesi Gaziosman Paşa Mah. Fatih Bulvarı No:9 59500 Çerkezköy-Tekirdağ

Made By Zin Studios